IMPRIMARE OFFSET

Tiparul offset este una dintre cele mai raspandite tehnici de imprimare si consta in transferul cernelei tipografice de pe placa tipografica pe hartia de tipar prin intermediul unui cilindru intermediar realizat dintr-un cauciuc special. Aceasta tehnica se bazează pe proprietatea cernelurilor tipografice de a nu se amesteca cu apa.

Pentru tiparul offset sunt folosite cernelurile clasice CMYK sau culori speciale Pantone, in care prelucrarea culorilor de bază necesare procesarii imagine se face prin rasterizare – suprafata hartiei este imprimata cu cercuri foarte mici si dese.

Masina de tiparit folosita de firma noastra se numeste KBA RAPIDA in 5 culori + lac format maxim 1040X720 mm, urmand modernizarea cu o masina de format mai mare in cel mai scurt timp.

Tiparul offset se poate realiza pe suporturi diverse: hartii autocolante, folii PVC( etichete), hârtie offset, dublu cretata, hartii și cartoane speciale, in culori diferite.

Calitatea redata imaginilor create si a detaliilor, costul scazut pentru tirajele mari, dar si posibilitatea de a folosi culori particulare sunt doar cateva dintre avantajele tiparulul offset.