Imprimare offset

Tiparul offset este una dintre cele mai răspândite tehnici de imprimare și constă în transferul cernelei tipografice de pe placa tipografică pe hartia de tipar prin intermediul unui cilindru intermediar realizat dintr-un cauciuc special. Aceasta tehnică se bazează pe proprietatea cernelurilor tipografice de a nu se amesteca cu apa.

Pentru tiparul offset sunt folosite cernelurile clasice CMYK sau culori speciale Pantone, in care prelucrarea culorilor de bază necesare procesarii imagine se face prin rasterizare – suprafată hartiei este imprimată cu cercuri foarte mici si dese.

Mașina de tiparit folosită de firma noastra se numeste KBA RAPIDA în 5 culori + lac format maxim 1040X720 mm, urmand modernizarea cu o mașină de format mai mare în cel mai scurt timp.

Tiparul offset se poate realiza pe suporturi diverse: hartii autocolante, folii PVC( etichete), hârtie offset, dublu cretata, hartii și cartoane speciale, în culori diferite.

Calitatea redata imaginilor create și a detaliilor, costul scăzut pentru tirajele mari, dar și posibilitatea de a folosi culori particulare sunt doar câteva dintre avantajele tiparulul offset.